Η Ομάδα Μας

Δέσποινα Μίγκλη, MSc

Διδακτορική Ερευνήτρια

Η Δέσποινα έχει αναλάβει την οργάνωση του προγράμματος. Με πολύχρονη εμπειρία στην καταγραφή πληθυσμών θηλαστικών στον ελλαδικό χώρο, έχει υλοποιήσει σημαντικές μελέτες σχετικές με την αγριόγατα. Επί του παρόντος, εκπονεί τη διδακτορική διατριβή της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, φιλοδοξώντας να συμβάλλει στην κατανόηση της φυσικής ιστορίας του είδους στην Ελλάδα, καθώς και στην διατήρησή του.

Γεώργιος Μπούτσης, PhD

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής

Με μακροχρόνια δραστηριότητα στην οικολογία και στις επιστήμες περιβάλλοντος, ο Γιώργος κατέχει πολυποίκιλη εμπειρία στην έρευνα πεδίου. Συμμετέχει συχνά σε μελέτες καταγραφής πληθυσμών χορδωτών και ασπονδύλων στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και σε μελέτες οι οποίες εξερευνούν την επίπτωση της σύστασης και χημείας του εδάφους στους πληθυσμούς ειδών πανίδας.

Διονύσιος Γιουλάτος, PhD

Καθηγητής Α.Π.Θ.

Ο Διονύσης είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην μορφολογία, οικολογία, εξέλιξη, προστασία και διατήρηση των θηλαστικών, με έμφαση στα πρωτεύοντα, τρωκτικά και σαρκοφάγα θηλαστικά, με ερευνητική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, και Αφρική. 

Νικόλαος Ευάγγελος Καραντάνης, PhD

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής

Έχοντας ολοκληρώσει διδακτορική διατριβή στην μορφολογική οικολογία και εξέλιξη της κίνησης των θηλαστικών στα δένδρα, ο Νίκος πλέον δραστηριοποιείται κυρίως στην εκπαίδευση. Επί του παρόντος, είναι ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Princess Royal College of Animal Management and Saddlery του Capel Manor College στο Λονδίνο. Εκεί σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και διδάσκει στο πτυχίο Animal Management and Zoology σε συνεργασία με το Royal Agricultural University.

Nikos

Χρήστος Αστάρας, PhD

Wildlife Researcher at at the Forest Research Institute in Thessaloniki, Greece

Ο Χρήστος είναι ερευνητής άγριας πανίδας στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ». Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην οικολογία, διαχείριση και προστασία χερσαίων θηλαστικών, άμβλυνση τριβών μεταξύ ανθρώπων και άγριας πανίδας, και την ανάπτυξη μεθόδων παθητικής ακουστικής παρακολούθησης ανθρώπινων δραστηριοτήτων (π.χ. λαθροθηρία, υλοτομία) εντός προστατευόμενων περιοχών.

Nikos

Anastasia Diakou, DVM, PhD

Associate Professor at the Aristotle University of Thessaloniki, Greece

H Νατάσσα είναι κτηνίατρος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της εστιάζονται στα παράσιτα και τα παρασιτικά νοσήματα του σκύλου, της γάτας και της άγριας πανίδας καθώς και στη σχέση αυτών με τη Δημόσια Υγεία.

Nikos

Ioannis Savvas, DVM, PhD

Associate Professor at the Aristotle University of Thessaloniki, Greece

Ο Ιωάννης Σάββας είναι κτηνίατρος, αναπληρωτής καθηγητής στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι η χορήγηση ηρέμησης/αναισθησίας/αναλγησίας, καθώς και η εντατική θεραπεία σε πολλά τα είδη ζώων (θηλαστικά, πτηνά, ερπετά), κατοικίδια και άγρια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

11 + 10 =

Pin It on Pinterest

Share This